Utstillingstrening

På disse treningene jobber vi med grunnleggende utstillingsteknikk – stå komfortabelt på bord for de rasene det gjelder, få sjekket tenner og testikler (for de som skal ha det), bli tatt på av en fremmed, stå rolig, stå pent, løpe alene og løpe sammen med andre hunder, og eierne lærer litt om å tilpasse fart og posisjon for best å vise fram sin hund. Vi gjør enkle øvelser som dere også vil kunne oppleve i utstillingsringen – for eksempel å løpe i trekant, eller å løpe to hunder ved siden av hverandre.

Treningene tilpasses hver enkelt hund, slik at vi jobber med akkurat det den ekvipasjen trenger. Hunder er forskjellige, og det er derfor viktig at en får trent på det som er nettopp din hunds utfordring.

Disse treningene heter utstillingstrening, men de er også egnet som generell håndteringstrening for de som trenger det. Enhver hund bør akseptere å bli tatt på og å få sjekket tenner og poter av en fremmed – se bare for dere et veterinærbesøk, hvor mye enklere det er om hunden aksepterer fremmedes hender.

Instruktør på disse treningene er; Stine Bøe. 
Jeg har stilt egne hunder i ganske så nøyaktig tyve år, og driver oppdrett av berner sennenhund. Jeg har også vært i ringen med hunder av andre raser. I 2002 ble jeg autorisert ringsekretær, og jeg jobber så ofte som mulig som det. Gjennom årene har jeg opparbeidet bred erfaring om ulike måter å stille hund på, og de rase-spesifikke forskjellene. Jeg har selv gått på handlerkurs med egne hunder, og hatt stor glede av det. Jeg har også begynt på NKKs dommerutdannelse.


Treningene foregår på grusbanen ved Åkershagan klokken 1800 på onsdager utover høsten fram til det blir for kaldt å være ute.