torsdag 20. august 2015

Informasjon om høring av nye regler i lydighet

I forbindelse med høring rundt de nye reglene for lydighetsprøver oppfordres klubbens medlemmer til å lese gjennom høringsutkastet og sende inn tilbakemeldinger til klubben. Vi vil igjen samle dette, og sende inn til NKK i fellesskap.

"I det vedlagte dokumentet er oversettelsen fra FCI utført av Kompetansegruppen for Lydighet. På en del av punktene er det i oversettelsen henvist til nasjonale bestemmelser, eller det finnes allerede fattede vedtak i NKK som blir motstridende med forslaget, og der er forslaget fra FCI overstrøket (i rødt) og dagens regeltekst satt inn i eget avsnitt under det samme punktet, i kursiv. I de delene som omhandler lydighetsøvelser står kun den oversatte teksten fra FCI.

Til sist i vedlegget(s. 58-63) står oppført punkter som står i dagens gjeldende regelverk, men som ikke har fått plass i det det fremlagte forslaget.

 Reglene er foreslått gjeldende fra 1.1.2016.

 Administrasjonen ber også klubbene ta stilling til om utdanningsreglene for LP-dommere bør implementeres i regelverket, slik at alt er samlet på ett sted(dette vil i så fall gi 2 sider mer i regelverket). Dette er vanlig praksis for regelverk for prøver.

 Administrasjonen gjør også oppmerksom på at de foreslåtte endringene er så vidt omfattende, slik at det vil ikke være mulig å få dagens IT-løsning for bruk på selve stevnedagen(de delene av Arra som benyttes til for- og etterarbeid vil fungere som i dag) oppdatert og i drift til 1.1.2016." - NKK. 

Vedlagt ligger høringsutkast til nye regler for lydighetsprøver.
Vi oppfordrer alle medlemmer å lese gjennom utkastet.
Notér eventuelle tanker og spørsmål, og send disse til klubben: hamar.hunde@klubb.nkk.no.
Frist for innsendelse til styret: 20. oktober 2015.

Her er høringen for nye regler i lydighetsprøver

 På vegne av styret i HOHK,
Silje Kristoffersen.